Doodshemden

Vroeger was het gebruikelijk een overledene op te baren en te begraven in een doodshemd, een kledingstuk dat, reeds voorzien van geborduurde persoonlijke initialen, eigenlijk standaard behoorde tot de uitzet van de bruid. Het doodshemd van toen straalde eenvoud en berusting uit. Alle maskers konden worden afgelegd, alle rollen waren uitgespeeld,...

Vroeger was het gebruikelijk een overledene op te baren en te begraven in een doodshemd, een kledingstuk dat, reeds voorzien van geborduurde persoonlijke initialen, eigenlijk standaard behoorde tot de uitzet van de bruid. Het doodshemd van toen straalde eenvoud en berusting uit. Alle maskers konden worden afgelegd, alle rollen waren uitgespeeld, de opsmuk kon worden thuisgelaten. Voor de laatste reis was een simpele, niet aan mode of status onderhevige, bedekking van het lichaam voldoende. 

I Honour Thee heeft zich laten inspireren door die hemden van toen. Ze vervaardigt eenvoudige doodshemden van dichte, zachte, soepelvallende, biologische weefsels. 

Meer

Doodshemden Er is 1 product.

Toont 1 - 1 van 1 item
Toont 1 - 1 van 1 item