Reisgenoten

Speciaal voor de spirituele medemens biedt I Honour Thee de zogenaamde ‘Reisgenoten’, halssieraden, vrije vormen en producten die met hun symbolische waarde of energetische werking het sterven, de opbaring, de uitvaart of de periode erna net dat beetje extra kunnen geven.

Reisgenoten 

Subcategorieën

 • Geurdragers

  De periode rond een uitvaart leent zich bijzonder goed voor een energetisch reinigingsritueel. I Honour Thee voert onder de naam Geurdragers een aantal verschillende productlijnen die daar een bijdrage aan kunnen leveren. Al deze producten zijn direct of indirect afgeleid van het zogenaamde ‘smudgen’ , een ceremoniële handeling afkomstig van de inheemse bevolking van Amerika. Tijdens dit ritueel worden White Sage (witte salie), Palo Santo (heilig hout) of andere kruiden verbrand. Met de vrijgekomen rook kunnen mensen, dieren, ruimtes, stenen als ook rituele voorwerpen energetisch worden gereinigd.

  De Geurdragers van I Honour Thee zijn er in drie vormen; als puur natuurlijk materiaal, als natuurlijke wierook en, speciaal voor de rookvrije liefhebbers, als natuurlijke spray.

  Bij een overlijden kan een reinigingsritueel op verschillende wijzen worden ingezet:

  -          Men kan de ruimte rond de overledene reinigen, zodat de ziel, bevrijd van de aardse gehechtheden, makkelijker het lichaam kan verlaten.

  -          Men kan voor aanvang van de uitvaartceremonie de omgeving reinigen, om deze enerzijds vrij te maken van  energieën van voorgangers en anderzijds de genodigden zo onbevangen mogelijk aan de ceremonie deel te laten nemen.

  -          Men kan, na een overlijden in huiselijke kring, het huis of de betreffende kamer ritueel reinigen om voor de nabestaanden de weg vrij te maken om door te gaan in de nieuwe situatie.

  -          Een nabestaande kan zichzelf (laten) reinigen, zich zuiveren van wat is geweest en zich te focussen op het huidige moment…

   

  Tip

  Bent u ritueelbegeleider en wilt u een reinigingsritueel toepassen, zorg dan dat u zich het materiaal en de attributen enigszins eigen hebt gemaakt,  alvorens u het gebruikt bij een daadwerkelijke uitvaart.

   

 • Hartverwarmers

  Hartverwarmers zijn halskettingen van ruwe hennepvezel of leer, waaraan op speelse en primitieve wijze een bundeling van materialen of kralen is geknoopt. Bij elke ketting  bevindt het centrum van de bundeling zich bij het dragen op de hartstreek, om zo een optimale verbinding met het hartchakra te kunnen maken. 
  Iedere Hartverwarmer van I Honour Thee is uniek in haar eigen vormgeving, symbolische waarde en subtiele of juist krachtiger energetische werking.

 • Huidstrelers

  Het is gebruikelijk om het lichaam van een overledene een laatste wassing te geven. Vaak gebeurt dat met wat water en de vertrouwde zeep die de overledene altijd gebruikte. Het is echter ook mogelijk voor dit speciale moment  een bijzondere zeep te gebruiken. Onder de noemer Huidstrelers biedt I Honour Thee 2 milde handgemaakte natuurzepen aan, één met Hennep en één met Witte Salie, die deze bijzondere handeling nog eens extra kracht bij kunnen zetten.

   

  Uiteraard zijn de zepen ook heel geschikt voor gebruik door de nabestaanden.

 • Omhalsingen

  Omhalsingen zijn lange snoervormige halskettingen met een eenvoudig en ritmisch karakter. 
  De symboliek die in elke Omhalsing centraal staat is die van ‘de cirkel’, het oersymbool dat éénheid en heelheid vertolkt, de vorm die geen richting heeft, noch een begin of einde. De cirkel maakt ons duidelijke dat niets op zichzelf staat, maar alles met elkaar verbonden is, op een bepaalde manier oneindig en steeds voortduurt.
  Iedere Omhalsing is uniek in haar eigen vormgeving, symbolische waarde en subtiele of juist krachtiger energetische werking. 

 • Wadezegels
  Wadezegels zijn vrije vormen die op eenvoudige wijze op of aan een Lijkwade kunnen worden bevestigd. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Ieder exemplaar is uniek in haar eigen vormgeving, symbolische waarde en subtiele of juist krachtiger energetische werking. 
 • Lichtbrengers

  Lichtbrengers zijn kaarsen van 100% Bijenwas. Kaarsen zijn door de jaren heen bijna niet meer weg te denken bij een uitvaart. Door Bijenwaskaarsen te gebruiken kan daar op eenvoudige wijze nog een extra dimensie aan worden toegevoegd. De Bij blijkt namelijk in menig mythologie symbool te staan voor onsterfelijkheid en wedergeboorte. En ook de kleur van de Bijenwas heeft een toegevoegde waarde. Het warme goudgeel van de, naar honing geurende, was staat voor lichtkracht, levenswarmte, wijsheid en heiligheid. En last but not least blijkt het branden van Bijenwaskaarsen ook nog eens de lucht te zuiveren.