Wadehulpen

Onder de noemer ‘Wadehulpen’ biedt I Honour Thee een aantal vezels, linten en banden aan, die een Wade kunnen bijstaan in het optimaal functioneren tijdens opbaring, transport of teraardebezorging. Maar ook los van hun functionaliteit zijn ze een lust voor het oog en kunnen op eenvoudige wijze een minimalistische Wade als de ‘Simple Shroud’ net ...

Onder de noemer ‘Wadehulpen’ biedt I Honour Thee een aantal vezels, linten en banden aan, die een Wade kunnen bijstaan in het optimaal functioneren tijdens opbaring, transport of teraardebezorging. Maar ook los van hun functionaliteit zijn ze een lust voor het oog en kunnen op eenvoudige wijze een minimalistische Wade als de ‘Simple Shroud’ net iets extra’s geven. 

Meer

Wadehulpen 

Subcategorieën

 • Wadesluiters

  De meeste Lijkwaden van I Honour Thee zijn, m.u.v. de ‘Serene Sanctuary’, niet voorzien van sluitkoorden o.i.d.. Door de vorm van de Waden, met de lange overslag die deels onder het lichaam wordt weg gevouwen, sluiten deze zich eigenlijk zelf. Afhankelijk van de toepassing en de weersomstandigheden kan het echter wenselijk zijn zorg te dragen voor wat extra maatregelen om de Wade goed gesloten te houden tijdens opbaring, transport of teraardebezorging. I Honour Thee biedt hiervoor een aantal mogelijkheden die makkelijk toepasbaar zijn en in hun eenvoud ook nog eens zorgen voor een esthetische meerwaarde van de Wade.

   

  Wadesluiter kunnen geen dienst doen als Baarbinders.

 • Baarbinders

  Lijkwaden worden vaak gebruikt in combinatie met Opbaarplanken, ook wel Draagbaren genoemd. Deze zijn er in vele soorten en maten. Afhankelijk van het model (met of zonder opstaande rand), de toepassing en de (weers)omstandigheden, kan het in sommige gevallen wenselijk zijn het in een Wade gehulde lichaam te fixeren aan de Draagbaar. I Honour Thee heeft hiervoor Baarbinders ontwikkeld. Baarbinders verbinden de Wade, op een effectieve en esthetische wijze, met de Draagbaar, zodat het omhulde lichaam goed op de baar blijft liggen tijdens transport of teraardebezorging.

   

  Baarbinders kunnen ook prima dienst doen als Wadesluiters.