Lijkwade kiezen

Om de juiste Wade te kiezen is het belangrijk dat u met een aantal dingen rekening houdt:

-          Persoonlijke voorkeur

-          Toepassing van de Wade

-          Bedekkingswaarde  van de Wade


De eerste selectie maakt u door uw persoonlijke voorkeur. U ‘valt’ voor een bepaald materiaal of voelt zich aangesproken tot een specifieke tint of uitstraling.

Daarna is het belangrijk dat u zich bedenkt hoe de Lijkwade wordt toegepast. Is het de bedoeling dat het in een Wade gehulde lichaam nog in een mand of kist geplaatst wordt, dan is het goed er bij stil te staan dat de stof van een dikke Wade meer ruimte inneemt in die afgebakende ruimte dan een dunne variant. Dit is uiteraard ook afhankelijk van het postuur van de overledene en het model en formaat van de kist of de mand, maar zeker iets om even rekening mee te houden voor u tot aanschaf over gaat.

Kiest u voor een Draagbaar, dan hoeft  u uiteraard geen rekening te houden met de hoeveelheid ruimte die de stof in neemt. Wat dan belangrijk is om bij stil te staan, is in wat voor mate het wenselijk is dat de lichaamscontouren van de overledene nog herkenbaar zijn. Des te dunner de Lijkwade, des te herkenbaarder de contouren van het overleden lichaam, hoe dikker, hoe verhullender.

Als u deze keuzes heeft gemaakt kunt u uw persoonlijke voorkeur verfijnen en een dikte en tint kiezen die aan uw wensen voldoet. Meer achtergrondinformatie over de gebruikte weefsels treft u aan bij ‘Hennep’.

I Honour Thee voert (nog) geen hele dunne Waden, wel ‘medium’ en ‘dikke’ exemplaren. In de webwinkel is deze dikte duidelijk aangegeven.

Stelt u het op prijs om eerst de verschillende stoffen even te zien, voelen en ervaren, dan kunt u via ‘contacteer ons’  een setje stofstalen aanvragen.