Abalone-schelp

GD012

Zeer fraaie Abalone-schelpen uit Mexico. Geschikt om losse White Sage of Palo Santo sticks in te branden of om wierookstaafjes in te plaatsen. 

Meer details

€ 9,95 incl. BTW

Meer informatie

Zeer fraaie Abalone-schelpen uit Mexico. Geschikt om losse White Sage of Palo Santo sticks in te branden of om wierookstaafjes in te plaatsen. De schelpen hebben een gladde binnenkant en een ruwe, verweerde buitenzijde. Deze schelp wordt al eeuwenlang gebruikt als natuurlijke wierookbrander. Door de dikke wand is ze zeer hittebestendig en zorgt met de aanwezigheid van kleine gaten voor een natuurlijke luchttoevoer, nodig voor de verbranding. 

Schelp 
Schelpen worden vereenzelvigd met de bron van het Universele Leven en al sinds oudsher ingezet om hele basale levensprocessen als geboorte, voortplanting en dood te begeleiden. Of het nu gaat om het bevorderen van een voorspoedige bevalling of goede oogst, om inwijdingsriten naar volwassenheid of het eren van of communiceren met de goden, in vele werelddelen en verschillende culturen is de symbolische of energetische werking van de schelp niet weg te denken. Specifiek bij processen rond het sterven en de uitvaart doet de schelp dienst als beschermer of brenger van voorspoed op die indrukwekkende laatste reis.
 

Water 
Via 'schelp' is het slechts een klein stapje naar 'water', de bron van alle leven, alles wat stroomt symboliserend en zuiverend van aard. 
Ook dat is een reden waarom de Abalone-schelp zo graag gebruikt wordt bij het ‘smudgen’. Het completeert de vertegenwoordiging van de vier elementen in het reinigingsritueel, waarbij het kruid reeds het element aarde vertegenwoordigt, het branden het vuur en de rook de lucht.

Spiraal 
De spiraal is de natuurlijke vorm van groei. Je vindt haar terug in planten, dieren, luchten enz. Zo ook in de opbouw van elke Abalone-schelp. Als oeroud symbool drukt ze het cyclische karakter van het leven uit, naar binnen bewegen, verbinden, loslaten en weer naar buiten, het nieuwe toelatend. 

Parelmoer
De Abalone-schelp is aan de binnenzijde bont gekleurd met een prachtige parelmoerglans. Van het parelmoer wordt gezegd dat het dezelfde krachten in zich draagt als edelstenen. De verschillende kleuren hebben een balancerend effect op alle chakra’s. Vooral het hartchakra zou worden verlicht van angst,verdriet en bezorgdheid.

Gebruik
Strooi een bodempje zand in de schelp
. Leg vervolgens de losse White Sage of Palo Santo sticks op het zand en steek deze aan. Zodra de kruiden of het hout beginnen te branden, doof dan de vlammen, maar houdt het smeulend, zodat er helende rook vanaf komt.De vrijgekomen rook kan door eenvoudig blazen, of het gebruik van bijv. een waaier of smudgeveer, verplaatst worden in de richting van de energetisch te reinigen ruimtes, personen of objecten.Voor een  vollediger verbranding of een intensere beleving kun je gebruik maken van een kooltje. Hiervoor plaats je eerst een aangestoken kooltje op het zand. Daarna plaats je de Witte Salie of het Heilige Hout op het gloeiende kooltje. Al snel zullen de kruiden of houtjes gaan smeulen en hun heerlijke geur verspreiden. 

De Abalone-schelp is ook uitermate geschikt als houder voor wierookstokjes. Het bodempje zand dient voor die bestemming wat bevochtigd te worden, zodat de stokjes voldoende stevigheid hebben om te blijven staan. 

Fijn om te weten
Aangezien het een natuurlijk product is, is iedere schelp uniek in kleur en maatvoering. Daarnaast worden sommige Abalone-schelpen nog eens extra gereinigd, waardoor ze wat witter zijn dan anderen. I Honour Thee heeft vaak zowel de meer 'naturel' als de 'extra gewassen' varianten op voorraad in de afmeting van 14-16 cm lang en 11-13 cm breed. De 'naturel'-varianten vallen vaak iets kleiner uit dan de wittere. Heb je een bepaalde voorkeur, laat het dan even weten.

Waarschuwing
De schelp kan erg warm worden bij het gebruik van kooltjes. Kies een geschikte ondergrond om de schelp op te plaatsen.

De schelp is zeer sterk, maar kan bij zware oververhitting barsten. De kans hierop wordt aanzienlijk minder door de bodem van de schelp te voorzien van een laagje zand.

 

 

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Abalone-schelp

Abalone-schelp

Zeer fraaie Abalone-schelpen uit Mexico. Geschikt om losse White Sage of Palo Santo sticks in te branden of om wierookstaafjes in te plaatsen.