Lijkwade 'Wide Womb'

Brede Lijkwade, omzoomd met een stoere festonsteek van naturel Hennepdraad. De Wade heeft een karakteristieke robuuste middennaad en laat zich visgraatsgewijs vouwen.

Meer details

Op voorraad

€ 595,00 incl. BTW

Meer informatie

Brede Lijkwade, omzoomd met een stoere festonsteek van naturel Hennepdraad. Waar de omzomingen van de twee stofbreedtes elkaar in het midden van de lengterichting ontmoeten, ontstaat een mooie robuuste naad.

De ‘Wide Womb’ is zeer royaal van afmeting, ze is ongeveer 270 cm breed en 340 cm lang. Met de bijgesloten vouwwijzer laat ze zich makkelijk visgraatsgewijs vouwen.

De Wade is leverbaar in verschillende stoffen. Voor meer informatie zie ‘Hennep’.

Het is mogelijk stofmonsters aan te vragen. Wanneer u duidelijk uw verzoek en uw adresgegevens vermeldt bij het contactformulier sturen we u graag kosteloos de stofstaaltjes toe. Door het natuurlijke theeverfbad van het Hennep-Katoen combinatieweefsel blijven kleurvariaties daar voorbehouden.

Vóór het verwerken is de stof besprenkeld met saliewater. Om de zuiverende werking van de salie in stand te houden raadt I Honour Thee af de Wade nogmaals te wassen. Mocht wassen toch wenselijk of noodzakelijk zijn, dan kan dit handmatig, in water met een maximumtemperatuur van 30 graden. De Lijkwade kan vervolgens aan de lucht gedroogd worden en eventueel gestreken.

Hennep
Hennepvezel symboliseert een duurzame verbinding. 


Fijn om te weten
 

  • In Nederland is het sinds de jaren '90 opnieuw mogelijk om in een Lijkwade van natuurlijke materialen te worden begraven of gecremeerd.
  • De Doodshemden en Lijkwaden van I Honour Thee zijn in kleur, eenvoud en bewerking optimaal op elkaar afgestemd, maar uiteraard is het dragen van geen of eigen kleding in de Wade ook een goede mogelijkheid. Eventuele eigen kleding dient wel van natuurlijke materialen te zijn.
  • Voor het begraven of cremeren is ondersteuning van het, in een Wade gehulde, lichaam nodig. Dit kan door middel van een Opbaarplank van natuurlijk materiaal.
  • I Honour Thee voert zelf geen Draagbaren, maar heeft een aantal fraaie exemplaren en de betreffende leveranciers voor u op een rijtje gezet.Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Lijkwade 'Wide Womb'

Lijkwade 'Wide Womb'

Brede Lijkwade, omzoomd met een stoere festonsteek van naturel Hennepdraad. De Wade heeft een karakteristieke robuuste middennaad en laat zich visgraatsgewijs vouwen.