Palo Santo Sticks

GD010

‘Heilig Hout’ staafjes te gebruiken als een heerlijke, zoetgeurende natuurlijke wierook of als ‘smudge’-kruid tijdens een energetisch reinigingsritueel.

Meer details

€ 4,50 incl. BTW

Meer informatie

‘Heilig Hout’ staafjes te gebruiken als een heerlijke, zoetgeurende natuurlijke wierook of als ‘smudge’-kruid tijdens een energetisch reinigingsritueel.

Palo Santo:

Palo Santo is de naam van een aromatische houtsoort die voorkomt in de kustgebieden van Peru, Ecuador en de Galapagos eilanden. De oorspronkelijke bevolking beschouwde het als magisch, zeldzaam, heilig en uniek. De Spaanse kolonisten en priesters noemden het dan ook: Palo Santo, ‘heilig hout’.

De geurende houtsoort staat spiritueel hoog in aanzien bij sjamanen en genezers in Zuid-Amerika en wordt daar al duizenden jaren gebruikt bij rituele zegeningen en zuiveringshandelingen. Ook in Europa is Palo Santo zeer geliefd zowel om haar energetisch reinigende werking als ook om haar lichte, zoete en rustgevende geur.

Dit Heilige Hout uit het Andes gebied wordt lokaal gewonnen met respect voor de natuur en volgens de principes van Fair Trade. Er worden alleen takken gebruikt die op natuurlijke wijze van de bomen vallen. Het hout rijpt vervolgens 4-10 jaar voordat de magische geur vrijkomt.

Gebruik:

Er zijn verschillende wijzes om de Palo Santo stukjes te gebruiken. De meest eenvoudige wijze is het stukje hout  direct aan te steken, enkele seconden te laten branden en dan de vlam uit te blazen, zodat het hout gaat gloeien. Het hout gloeit niet zo lang na, maar dat is meestal al voldoende om de breed gewaardeerde aromatische geur vrij te laten komen. Voor een volgende sessie kan dezelfde Palo Santo-stick dan gewoon weer worden aangestoken.

Voor een intensere beleving of reiniging kun je beter de Palo Santo op een smeulend stukje houtskool leggen, het gloeiproces houdt dan langer aan. Voor deze methode dien je eerst een bodempje zand in een vuurvast schaaltje of Abalone-schelp te strooien. Vervolgens leg je een houtskooltje op en oude lepel of pakt hem vast met een tangetje en steekt deze aan de rand aan. Daarna plaats je het kooltje op het zand. Als het kooltje gaat gloeien en grijs uit begint te slaan kun je één of meerdere stukjes Palo Santo op het gloeiende kooltje leggen. Al snel zullen de stukjes Heilig Hout gaan smeulen en hun heerlijke geur verspreiden. De vrijgekomen rook kan door eenvoudig blazen, of het gebruik van bijv. een waaier of smudgeveer, verplaatst worden in de richting van de energetisch te reinigen ruimtes, personen of objecten.

Fijn om te weten:

Voor de liefhebbers van wetenschappelijke 'feitjes' is het wellicht leuk om te weten dat onderzoek enkele meetbare voordelen van 'smudgen' heeft onderbouwd. In 2007 werd bijvoorbeeld een studie gepubliceerd dat medicinale rook bacteriën die zich in de lucht bevinden vermindert en dat het een extreem potente vorm van sterilisatie kan zijn. Tijdens het onderzoek bleek dat 94% van de bacteriën in de lucht weg waren nadat er een uur lang gedroogde, medicinale planten hadden staan branden. Het effect bleef 24 uur lang van kracht en sommige bacteriën bleven zelfs 30 dagen weg.

 

Inhoud:    Ong. 25 gram

Waarschuwing:  Alleen gebruiken in goed geventileerde ruimtes.

Buiten bereik houden van kinderen en huisdieren.

Nooit onbeheerd laten branden.

Aangestoken en smeulende kooltjes zijn heet.

De schelp of vuurvaste schaal kan bij gebruik van een kooltje flink warm worden.

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Palo Santo Sticks

Palo Santo Sticks

‘Heilig Hout’ staafjes te gebruiken als een heerlijke, zoetgeurende natuurlijke wierook of als ‘smudge’-kruid tijdens een energetisch reinigingsritueel.