White Sage Leaves

GD011

Witte Salie blaadjes te gebruiken als een intense, kruidige natuurlijke wierook of als ‘smudge’-kruid tijdens een energetisch reinigingsritueel.

Meer details

Dit product is niet meer op voorraad

€ 3,95 incl. BTW

Meer informatie

Witte Salie blaadjes te gebruiken als een intense, kruidige natuurlijke wierook of als ‘smudge’-kruid tijdens een energetisch reinigingsritueel.


White Sage:

Dit aromatische kruid is binnen het Sjamanisme het meest bekende en gebruikte smudgekruid en wordt daarom ook wel Indianenwierook genoemd. Het staat spiritueel hoog in aanzien bij Zuid-Amerikaanse genezers en wordt daar al duizenden jaren gebruikt bij rituele zegeningen, zuiveringshandelingen en zweethutceremonies. Witte Salie verwijdert negatieve energieën, gedachten en emoties en heeft daarnaast een beschermende en kalmerende werking, waardoor je hart zich makkelijker kan openen. Ook in Europa is White Sage zeer geliefd. Steeds meer artsen, therapeuten en lichaamswerkers ontdekken de weldadige werking van dit bijzonder geurende kruid, die alle betrokkenen weer in contact brengt met een essentieel stuk van zichzelf en met de kracht van Moeder Aarde.

Deze White Sage is wild geplukt in de bergen van Californië, met respect voor de natuur. Door een uniek en handmatig drogingsproces is de salie zeer zuiver en ruikt intens.


Gebruik:

De White Sage kan op verschillende wijzes gebruikt worden. De meest eenvoudige wijze is om enkele blaadjes op een met zand bestrooide bodem van een vuurvast schaaltje of Abalone-schelp te plaatsen. Vervolgens kunnen de blaadjes worden aangestoken, enkele seconden laten branden en daarna voorzichtig uit worden geblazen (pas op dat ze niet wegwaaien!). De gloeiende blaadjes zullen dan al snel hun intense en kruidige geur vrij geven. Vaak brand een groot deel van de blaadjes wel op.

Wil  je verzekerd zijn van een vollediger verbranding of stel je een intensere beleving met een grotere hoeveelheid Salie op prijs, dan kun je beter kiezen voor verbranding d.m.v. een houtskooltje. Voor deze methode leg je een houtskooltje op en oude lepel of pakt hem vast met een tangetje en steekt deze aan de rand aan. Daarna plaats je het kooltje op de met zand bestrooide bodem van het vuurvaste schaaltje of de Abalone-schelp. Als het kooltje gaat gloeien en grijs uit begint te slaan kun je één of meerdere takjes White Sage op het gloeiende kooltje leggen. Al snel zullen de takjes en blaadjes gaan smeulen en hun kruidige geur verspreiden. De vrijgekomen rook kan door eenvoudig blazen, of het gebruik van bijv. een waaier of smudgeveer, verplaatst worden in de richting van de energetisch te reinigen ruimtes, personen of objecten. Als de takjes zijn opgebrand kun je desgewenst nieuwe Salie op het kooltje plaatsen.

Fijn om te weten:

Voor de liefhebbers van wetenschappelijke 'feitjes' is het wellicht leuk om te weten dat onderzoek enkele meetbare voordelen van 'smudgen' heeft onderbouwd. In 2007 werd bijvoorbeeld een studie gepubliceerd dat medicinale rook bacteriën die zich in de lucht bevinden vermindert en dat het een extreem potente vorm van sterilisatie kan zijn. Tijdens het onderzoek bleek dat 94% van de bacteriën in de lucht weg waren nadat er een uur lang gedroogde, medicinale planten hadden staan branden. Het effect bleef 24 uur lang van kracht en sommige bacteriën bleven zelfs 30 dagen weg.

 

Inhoud:  Ong. 25 gram

Waarschuwing:  Alleen gebruiken in goed geventileerde ruimtes.

Buiten bereik houden van kinderen en huisdieren.

Aangestoken en smeulende kooltjes zijn heet.

De schelp of vuurvaste schaal kan bij gebruik van een kooltje flink warm worden.

Nooit onbeheerd laten branden.

Inwendig gebruik van Witte Salie wordt afgeraden voor zwangere en zogende vrouwen, het smudgen met Salie wordt veiligheidshalve eveneens ontraden voor zwangeren.

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

White Sage Leaves

White Sage Leaves

Witte Salie blaadjes te gebruiken als een intense, kruidige natuurlijke wierook of als ‘smudge’-kruid tijdens een energetisch reinigingsritueel.